( Local Automotive Club )
Home1CalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

- Welcome To Website TonGkop Performance Team - www.tongkop.org -


 

Penubuhan tonGkop

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
Author Message
VipStyle



Number of posts : 764
Registration date : 2008-12-08

PostSubject: Penubuhan tonGkop   Sun Dec 21, 2008 2:17 pm

First topic message reminder :

Created By Chip TonGkop..

T.P.T atau lebih di kenali sebagai TonGkop Performance Team (TonGkop) ada lah group yang begitu unik kerana pada mulanya tonGkop bermula dgn group Game Over yang ditubuhkan pada 18 Ogos 2007.Oleh kerana Nama Group Game Over ini telah digunakan oleh group lain..maka ahli2 pada waktu itu bermesyuarat ingin menukar Game Over kepada Most Wanted atas sebab Game Over telah wujud dari group yang lain sebelum kami wujudkan Game over..Maka bermula lah era baru dengan Most Wanted..Ramai jugak ahli baru pada masa itu yang join group Most Wanted.Kira dapat sambutan jugak lah kerana group ini bertahan nak dekat setahun.Selepas itu..group Most Wanted pun bertukar nama Kepada TonGkop kerana terdapat banyak kete yang tak dikenali memakai sticker Most Wanted..bukan kerana di klon..tapi Most wanted memang mempunyai design sticker yang tersendiri..Jd dengan suara ramai, kami pun bertukar kepada TonGkop Performance Team pada 26 Julai 2008 yang mana TonGkop berasal dari perkataan bangsa bajau yang bermaksud tutup.Tetapi bagi kami maksud TonGkop itu ialah "KENA MAKAN" or "KENA TONGKOP" seperti TonGkop menyertai mana2 pertandingan seperti Sound Blaster n Mana2 Team yang kalah dibawah TonGkop pada masa itu bererti team itu telah "KENA TONGKOP atau KENA MAKAN"tapi ini bukan bermaksud untuk merendah2kan team yang lain kerana tonGkop Hormat kepada group yang lain..TonGkop jugak berasal dari perkataan bangsa Kadazan iaitu TonGkop Bermaksud "MENYELURUH atau SELURUH"..Jd disini TonGkop memberi banyak makna dalam era permotoran terutama group tonGkop kerana mempunyai banyak maksud yang berfaedah dan membangun seperti dari bangsa kadazan tonGkop bermaksud "MENYELURUH atau SELURUH" yang mana blh dikaitkan dengan tongkop terbuka kepada orang ramai untuk menyertai group ini.So UNIK kan?apa lg support lah tonGkop dalam bidang permotoran tanah air kita..Enjoy,,Thanks 4 support.
welcome welcome welcome

http://www.tongkop.org
Back to top Go down
View user profile http://www.tongkop.org
<<BlaCkliSt>>



Number of posts : 59
Age : 29
Location : Far Far Away
Registration date : 2008-12-09

PostSubject: hehehe   Sun Dec 28, 2008 5:45 pm

....



layannnnnnnnnnnnnn
Back to top Go down
View user profile
LyFEtOoShoRT



Number of posts : 543
Age : 27
Location : PubR
Registration date : 2008-12-11

PostSubject: Re: Penubuhan tonGkop   Sun Dec 28, 2008 10:51 pm

fiqq wrote:
....



layannnnnnnnnnnnnn

matai la..miya2 pan kau tu..
Back to top Go down
View user profile http://www.tongkop.org
VipStyle



Number of posts : 764
Registration date : 2008-12-08

PostSubject: Re: Penubuhan tonGkop   Mon Dec 29, 2008 7:56 am

huhu,,jgn malar layan..nanti kuar topic plak,,bab2 penubuhan tonGkop ni penting utk kita..so jgn smpi lari topik

http://www.tongkop.org
Back to top Go down
View user profile http://www.tongkop.org
LyFEtOoShoRT



Number of posts : 543
Age : 27
Location : PubR
Registration date : 2008-12-11

PostSubject: Re: Penubuhan tonGkop   Tue Dec 30, 2008 11:04 pm

V.I.P wrote:
huhu,,jgn malar layan..nanti kuar topic plak,,bab2 penubuhan tonGkop ni penting utk kita..so jgn smpi lari topik

tol2.. admin power aku sokong...yg pntg jgn ceta yg xtentu2 la ah..
ceta menda yg leh nek kn nama tongkop!!!!!! peace
Back to top Go down
View user profile http://www.tongkop.org
zl86



Number of posts : 20
Registration date : 2008-12-29

PostSubject: Re: Penubuhan tonGkop   Wed Dec 31, 2008 2:13 am

V.I.P wrote:
huhu,,jgn malar layan..nanti kuar topic plak,,bab2 penubuhan tonGkop ni penting utk kita..so jgn smpi lari topik


nah chip mcm mara da..malar laynnn..hahahahaha..it bha ko chip..bru mkn daging kah...njoy arrr...hehehehehe yahoo yahoo yahoo yahoo yahoo yahoo
Back to top Go down
View user profile
cute n simple



Number of posts : 252
Age : 30
Location : papar ke pulakop
Registration date : 2008-12-10

PostSubject: Re: Penubuhan tonGkop   Wed Dec 31, 2008 3:11 am

Back to top Go down
View user profile http://www.tongkop.org
VipStyle



Number of posts : 764
Registration date : 2008-12-08

PostSubject: Re: Penubuhan tonGkop   Thu Jan 01, 2009 2:00 am

zl86 wrote:
V.I.P wrote:
huhu,,jgn malar layan..nanti kuar topic plak,,bab2 penubuhan tonGkop ni penting utk kita..so jgn smpi lari topik


nah chip mcm mara da..malar laynnn..hahahahaha..it bha ko chip..bru mkn daging kah...njoy arrr...hehehehehe yahoo yahoo yahoo yahoo yahoo yahoo

bukan baru makan daging..cuma korang kena faham..ni web untuk group tongkop n org awam..kita perkenalkan lagi dgn org luar..so comment 2 biralah y bernas dan berguna..bukan suka2..xbestlah member yang baru masuk nanti tgk web yang comment pun ntah apa topic..kita kna pandai tarik perhatian org..so comment pun kna jga..jgn yang remeh temeh,,gurau leh gurau..tapi jgn lari topic k..kna faham matlamat group ni.kalau x,nak harap sapa lagi up ni group..so fikir sendiri..kesian kt org2 yang telah bersusah payah naikkan ni group..so support lah k..jgn downkan plak.


http://www.tongkop.org
Back to top Go down
View user profile http://www.tongkop.org
LyFEtOoShoRT



Number of posts : 543
Age : 27
Location : PubR
Registration date : 2008-12-11

PostSubject: Re: Penubuhan tonGkop   Sat Jan 03, 2009 2:48 am

tol gak apa ketua ckp tuu..jgn lari topik..okae smua!!!!
Back to top Go down
View user profile http://www.tongkop.org
> FORENSIK 86<



Number of posts : 222
Age : 30
Location : ??,sabah..
Registration date : 2008-12-09

PostSubject: Re: Penubuhan tonGkop   Mon Jan 05, 2009 2:54 am

LifetHugs wrote:
tol gak apa ketua ckp tuu..jgn lari topik..okae smua!!!!

nah komen lg enda tan2 sna..chip pun mara..kt icbrkg aku pun tak ten2 udah citenya...urg komen arr bbaik...nie.......... Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz
Back to top Go down
View user profile
bI RaIn



Number of posts : 177
Age : 27
Location : pa paR
Registration date : 2008-12-08

PostSubject: Re: Penubuhan tonGkop   Mon Jan 05, 2009 9:03 pm

> FBI < wrote:
LifetHugs wrote:
tol gak apa ketua ckp tuu..jgn lari topik..okae smua!!!!

nah komen lg enda tan2 sna..chip pun mara..kt icbrkg aku pun tak ten2 udah citenya...urg komen arr bbaik...nie.......... Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz

ermmmm, yala, pa pa pun chi chul & aremai ba juga yg byk terlibat dlm pnubuhan tongkop, huhu.. kereta pun bole tahan sdh.. nnt2 ble la kasi up nama tongkop ngn 8486+kreta amas, huhuhu bounce
Back to top Go down
View user profile
VipStyle



Number of posts : 764
Registration date : 2008-12-08

PostSubject: Re: Penubuhan tonGkop   Tue Jan 06, 2009 1:34 pm

[quote="bI RaIn"]
> FBI < wrote:
LifetHugs wrote:
tol gak apa ketua ckp tuu..jgn lari topik..okae smua!!!!

nah komen lg enda tan2 sna..chip pun mara..kt icbrkg aku pun tak ten2 udah citenya...urg komen arr bbaik...nie.......... Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz

ermmmm, yala, pa pa pun chi chul & aremai ba juga yg byk terlibat dlm pnubuhan tongkop, huhu.. kereta pun bole tahan sdh.. nnt2 ble la kasi up nama tongkop ngn 8486+kreta amas, huhuhu bounce[/quote

tepuk tangan tepuk tangan tepuk tangan

http://www.tongkop.org
Back to top Go down
View user profile http://www.tongkop.org
Sponsored content




PostSubject: Re: Penubuhan tonGkop   Today at 3:36 pm

Back to top Go down

Penubuhan tonGkop

View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2 Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum: You cannot reply to topics in this forum
 :: Penubuhan TonGkop :: TerTubuhNya TonGkop -
Forumotion.com | © phpBB | Free forum support | Contact | Report an abuse | Forumotion